Varga Webkiadó  - kiadó a web!

A honlapszerkesztés folyamata

A honlapszerkesztés folyamata
Ma már mindenki tud honlapot készíteni. Össze lehet dobni különböző pluginokból egy olyan weboldalt, amelyen minden megtalálható. Mégis miért van szükség még szakemberek segítségére?
Professzionális megjelenés: Egy honlap megjelenése és felépítése kulcsfontosságú a látogatók vonzása és az üzleti célok elérése szempontjából. A szakemberek képzettek abban, hogy az esztétikai és funkcionális szempontokat egyensúlyban tartsák, hogy a honlap professzionális és vonzó legyen.

Felhasználói élmény: A honlap felhasználói élménye döntő fontosságú. A szakemberek tisztában vannak a felhasználói viselkedéssel és preferenciákkal, és képesek a honlapot úgy tervezni és kialakítani, hogy a látogatók könnyen navigáljanak rajta, megtalálják az információkat és a várt eredményeket elérjék.

Testreszabhatóság és egyedi igények: A sablonalapú honlapszerkesztők hatékonyak lehetnek, de sok esetben korlátozottak az egyedi igények kielégítésében. Egy szakember képes testreszabni a honlapot az ügyfél specifikus igényeire és céljaira, és kiváló minőségű, személyre szabott megoldást biztosítani.

Funkciók és bővítmények: Egy honlapban gyakran szükség van különféle funkciókra és bővítményekre, mint például kapcsolatfelvételi űrlapok, webáruházak, foglalási rendszerek stb. A szakemberek ismerik a különböző technológiákat és bővítményeket, és segítséget nyújtanak a megfelelő funkciók integrálásában.

Optimalizáció és SEO: A honlap optimalizálása és keresőmotor-optimalizálás (SEO) nélkülözhetetlen a honlap láthatóságának és találhatóságának javításához a keresőmotorokban. A szakemberek segítenek a honlap optimalizálásában, kulcsszókutatásban, metaadatok készítésében és más SEO-tevékenységekben, hogy a honlap magasabb helyezést érjen el a keresőtalálatokban.

Biztonság és megbízhatóság: A honlapok biztonsága és megbízhatósága olyan szaktudást igényel, amelyek nélkül hamar vírus, vagy különféle bothálózatok zsákmányává válik a honlap, ezzel nagy kárt okozva a honlap tulajdonosának, de ezen túl a tárhelyen lévő többi honlapot is megfertőzhetik.
Határozd meg a honlap célját és célközönségét.
Válassz ki egy tartalomkezelő rendszert (pl. WordPress, Wix, Squarespace stb.).
Válassz egy domain nevet és szolgáltatót.
Válassz megfelelő sablont vagy terveket, amelyek megfelelnek a célodnak és a célközönségednek.
Hozz létre tartalmat a honlapod számára, beleértve a címsorokat, a szöveget, a képeket és a videókat.
Válaszd ki a megfelelő színsémát és betűtípust a honlapodhoz.
Hozz létre navigációs menüt, amely könnyen navigálható a látogatók számára.
Optimizáld a honlapod SEO szempontjából, hogy könnyen megtalálhassák a keresőmotorok.
Teszteld a honlapod különböző böngészőkben és készülékeken.
Végül publikáld a honlapodat és kezdd el promózni, hogy minél többen megtalálják és használják.
A WordPress a legnépszerűbb honlapépítő rendszer, a könnyű kezelhetőség miatt. Azonban önmagában nem elegendő. Rengeteg kiegészítő plugin, illetve sablon segíti az egyéni építkezést, amelyek használata számuktól és minőségüktől függően nagyon lelassíthatja a weboldal betöltődési idejét. Ez pedig együtt jár a honlapot látogatók számának lecsökkenésével. Szeretjük a gyorsaságot, ha egy weboldal nem tölt be gyorsan, elhagyjuk.
Divatosak lettek a vizuális honlapépítő rendszerek, ahol a fogd és vidd szerkesztés mellett látványos animációkat is beépíthetünk a weboldalba.
Kezdők számára könnyen elérhető a Divi, középhaladóknak az Elementor, vagy profi felhasználóknak a Bricks és az Oxigén.
elementor-vs-divi
Oxygen Builder
Bricks Builder
Az Oxygen Builder egy népszerű WordPress téma- és oldalszerkesztő plugin, amely fejlesztők és tervezők számára egyaránt rugalmas és erőteljes eszközt kínál. Ahhoz, hogy megértsük az Oxygen Builder előnyeit, összehasonlítom a Divi, az Elementor és a Bricks vizuális építőkkel.
Teljesítmény és sebesség:
Az Oxygen Builder kiemelkedő teljesítményt nyújt, mivel optimalizált kódot generál, amely kevesebb erőforrást igényel. Ezzel szemben a Divi és az Elementor néha felesleges kódokat és elemeket tartalmazhatnak, ami lassabb betöltési időt eredményez. A Bricks szintén gyors, de az Oxygen Builder mégis előnyben van a teljesítmény terén.
Rugalmasság és testreszabhatóság:
Az Oxygen Builder egyedi kódszerkesztővel rendelkezik, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy teljes mértékben testre szabják a honlapot. Ezzel szemben a Divi és az Elementor kevésbé rugalmasak, mivel a testreszabhatóság nagy része a plugin beépített elemeire korlátozódik. A Bricks viszont hasonló rugalmasságot nyújt, mint az Oxygen Builder.
Integráció és kompatibilitás:
Az Oxygen Builder jó kompatibilitást és integrációt nyújt más WordPress bővítményekkel és eszközökkel. Bár a Divi és az Elementor is széles körben kompatibilisak, néhány esetben problémákat okozhatnak. A Bricks ebben a tekintetben az Oxygen Builderhez hasonlóan jó teljesítményt nyújt.
Felhasználóbarát kezelőfelület:
Míg az Oxygen Builder kezelőfelülete valamivel nehezebb lehet az új felhasználók számára, mint a Divi és az Elementor, a Bricks kezelőfelülete hasonlóan intuitív és könnyen használható.
Ár:
Az Oxygen Builder éves vagy élethosszig tartó licencet kínál, ami versenyképes áron érhető el. A Divi és az Elementor havi vagy éves előfizetéseket kínálnak, amelyek hosszú távon drágábbak lehetnek. A Bricks egyetlen élethosszig tartó licencet kínál, ami az Oxygen Builderhez hasonló áron érhető el.
Összefoglalva, az Oxygen Builder előnyei a teljesítmény, a rugalmasság, a testreszabhatóság és a kompatibilitás terén vannak, míg a Divi és az Elementor inkább felhasználóbarát kezelőfelülete miatt ajánlható.